İşlem öncesi döneminde olan okul öncesi çağındaki çocukların rakamları öğrenirken yaşadığı zorluğu kolaylaştırmak adına planlanmıştır. Bu amaçla her bir rakam belirli bir nesne olarak kodlanacaktır. Öğrenciler bu sayede hem eğlenerek çalışmalar yapacak hem de rakamları somut yolla öğrenmiş olacaklardır.
1 rakamı zürafaya, 2 rakamı yılana, 3 rakamı kuşa, 4 rakamı yelkene, 5 rakamı göbekli bir adama, 6 rakamı kiraza, 7 rakamı çekice, 8 rakamı kardan adama, 9 rakamı uçan bir balona, 0 rakamı da simide benzetilmeleri daha kolay olduğu için rakamları bu nesnelerle zihinlerinde kodlayacaklardır.
Okul öncesi çağındaki çocuklar işlem öncesi döneminde olduğu için soyut kavramları anlamakta güçlük çekmektedir. Bu nedenle de matematikte rakamları öğretirken zorluk yaşanmaktadır. Projenin temel hedefi de bu zorluğu daha kolay hale getirmektir. Bu hedef için rakamları belirlenen bir nesneye benzetilerek; bir nevi rakam o nesne ile hafızalara somut bir şekilde kodlanması amaçlanmaktadır. Rakamların eşleştirildiği nesnelerle ilgili çalışmalar yapılması konunun eğlenerek ve daha kolay öğrenilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca her hafta farklı olarak yapılacak çalışmalarla öğrencilerin ince ve kaba motor, bilişsel, dil ve sosyal duygusal gelişim alanları geliştirilecektir.
Rakamlar için ayrı ayrı belirlenen nesnelerle (öğrencinin rakamları o nesneyle zihninde kodlayacağı) ilgili çalışmalar düzenlenecektir.
Eylül
-Proje ortaklarının tanışması, proje hakkında bilgi alışverişi, proje için çeşitli afişler hazırlanması ve çevreye tanıtımının yapılması
-Zürafaya benzer kalemlik tasarlanıp yapılacak
Ekim
-2 rakamı şeklinde yılana benzer peluş hazırlanacak
Kasım
-Kuş kostümü hazırlanacak
Aralık
-Dil çubuklarından 4 rakamına benzer yelken yapılacak
Ocak
-Çocuklar göbekli adam kılığına girecek ve drama yapılacak
Şubat
-Web2 aracı ile hazırlanan kiraz yapbozu öğrencilere oynatılacak.
Mart
Oyun hamurundan çekiç ve çivi yapılacak.
Nisan
Kardan adam yapılacak
Mayıs
-Sınıfta uçan balonla ilgili etkinlik düzenlenecek
-0 rakamına benzer simit yapılıp sınıfta beraber yenilecek
Haziran
-Proje sonu değerlendirme anketleri
Projenin sonunda nihai ürün olarak öğrenciler zihinlerinde rakamları kodladığı nesnelerle ilgili birlikte hikaye oluşturmaları istenecektir. Oluşturulan hikaye ile ilgili kendi çalışmaları kullanılarak kitap oluşturulacaktır. Böylece yaptıkları çalışmalar ölümsüz olacak hatta kendi kitaplarıyla kendisi öğrendiği gibi yakın çevresindeki arkadaşlarına da bu kitapla öğretme fırsatı yakalayacaktır. Ayrıca hikaye oluşturulurken hayal gücü de genişleyecektir.
Öğrencilerin birlikte hazırladıkları kitap haricinde projede yapılan çalışmalar derlenip bir e-kitap oluşturulacaktır. Bu kitap sayesinde okul öncesi öğretmenleri rakamları öğretirken karşılaştığı zorlukları en aza indirmiş olacaktır.